Haber Detayı
23 Nisan 2024 - Salı 23:32 Bu haber 1835 kez okundu
 
AVCILARSPOR'DA CAMİANIN ÖNÜ AÇILMALI
Avcılarspor eski başkanlarından Ramazan Dinçel ve Erkan Ergüder ile sarı siyahlı camiada daha önce yöneticilik yapan Erkut Kısa ve Nurettin Ağaoğlu basın toplantısı düzenleyerek Avcılarspor yönetiminden bir an önce kongre kararı alarak camianın önünü açmalarını istedi.
1.Amatör Haberi


Avcılarspor eski başkanlarından Ramazan Dinçel ve Erkan Ergüder ile sarı siyahlı camiada daha önce yöneticilik yapan Erkut Kısa ve Nurettin Ağaoğlu basın toplantısı düzenleyerek Avcılarspor yönetiminden bir an önce kongre kararı alarak camianın önünü açmalarını istedi. Ortak basın toplantısında ilk sözü Avcılarspor’un efsane başkanlarından Ramazan Dinçel alarak açılışı yaptı. Dinçel görev yaptıkları dönemlerde hep Avcılarspor’un yücelmesi ve büyümesi için uğraştıklarını söyledi.

“AVCILARSPOR’U AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Dinçel “Yıllarca Avcılarspor’un yücelmesi ve büyümesi için uğraştık. Fakat son zamanlarda çoğunuzun bildiği gibi Avcılarspor yalnız tabela olarak kaldı. Bunu biz ayağa kaldırmak istiyoruz. Mevcut başkan  Hasan’la görüştük. ‘Kongre kararı alacağız’ dedi. Biz de yönetimi alıp bu işe koyulacağız ve inşallah Avcılar’ı yine eski haline getirmeye çalışacağız. Muvaffak olacağımızı da iyi biliyorum.” Diye konuştu.

“BÖYLE BİRŞEY OLUR MU?”

Avcılarspor’un geldiği durumu çantaya benzeten Dinçel “Avcılar kulübü çanta kulübü olmuş. Bütün evraklar Burak Bey’in çantasında geziyor. Böyle bir şey olur mu? Kulüp lokalimiz olacak. İnsan bir kulüp binası yapamaz mı? Altyapı yok. Hiçbirşey yok. Bitmiş. Avcılarspor’u eskiden hepiniz bilirsiniz. Hiçbir takım bizim gruba düşmek istemezdi. Barış sen çok iyi bilirsin. Maalesef bu gençlerimiz kulübümüze sahip çıkamadılar. Yapılacak ilk kongrede güzel bir yönetim kurulu meydana getiririz yine inşallah eski günlerimize döneriz.” Diye konuştu.

AĞAOĞLU: BİZ BÖYLE BİRŞEY YAŞAMADIK

Avcılarspor eski yöneticilerinden Nurettin Ağaoğlu da söz alarak Avcılarspor’da altyapıdan başlayarak A takıma kadar her yaş grubunda forma giydiğini, Avcılarspor’un hiçbir dönemde bu duruma düşmediğini söyledi. Ağaoğlu “Avcılarspor’da altyapıdan başlayarak A takıma kadar forma giydim ama biz böyle bir şey yaşamadık. Bunu da duymadık. Bizden yardım istenseydi bu kulübün ligden çekilmesi mümkün değildi. Hepimiz burada nasıl toplanıyorsak o zaman da toplanırdık. Ramazan ağabeyin dediği gibi bu ayıp şu anki yönetimin ayıbı. Ben de 10-15 sene hizmet ettim. 014-2015 sezonunda Mustafa Değirmenci’nin senesiydi gece 12.00’da çağırdı. ‘Pazar günü kongre var. Kulübü alın. 3.Lige çıkın.’ Dedi. Bunun için varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Genel kaptandım o sen. 2-3’e kadar kulüpteydik hepimiz. 5-6 saatlik uykuyla gidiyorduk işimize. Arabayı sattık bir sene önce zor durumlar geçiren kulübümüzü o sene BAL’a çıkardık. Kulübümüzün şu an düştüğü durum içler acısı. İnşallah bu toplantının faydasının görüleceğin inanıyorum. Bu toplantıların devam etmesini istiyorum. Bu toplantıda alınacak kararların duygusal değil de profesyonelce olmasını istiyorum. Böyle olacağına da inanıyorum. Burada 4 kişiyiz ama bu zaman gelecek bu işi düzelteceğimize inanıyorum gönülden. Bu işi gönülden yapan kazanır. Kulüp çaresiz diyorlar. Biz kendi cebimizden şort yaptırırdık, şortların lastiklerini kendimiz geçiriyorduk. Ama şimdi arkadaşlar burayı bir basamak olarak görüyorlar. Söz sahibi olayım bir faydam olsun diye değil.” Şeklinde konuştu.

KISA: AVCILARSPOR KULÜBÜNÜN ESKİ GÜNLERİNDEN DAHA GÜZEL GÜNLERE KAVUŞACAĞINA BEN İNANIYORUM

Avcılarspor’da uzun yıllar hem futbol oynayan hem de yöneticilik yapan Erkut Kısa da söz alarak yaptığı konuşmada kulübün kendine ait, başın sokabileceği, yöneticilerin ve üyelerin toplanabileceği bir yere sahip olmadığını söyledi.

Kısa “Ben kendimi bildim bileli kulüp lokalimiz vardı. Şu an sadece halı saha faaliyette. Amma velakin kulübün toplanabileceği, yöneticilerin ve üyelerin kendini ait hissedebileceği bir evimiz bugün itibariyle yok. Mevcut geçmiş yönetimdeki arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptılar ama maalesef 4 senelik periyotta kulüp binasının kazandırılması maalesef söz konusu olmadı. Umarım kuruluşu 1959 olan Avcılarspor layık olduğu yere gelir. Bugün bir çok köy derneğinin lokalinin olduğu yerde Avcılarspor kulübün de kendine ait bir kulüp lokalini satın almak yoluyla Avcılar’dan bir çok yerden alınacak destekle mümkün. Planlarla bir çok şey gerçekleşebilir. Bu yükün altından çok rahat kalkabileceğine inandığım burada toplanan eski başkanlarımızla ve destek verecek ağabeylerimizle birlikte Avcılarspor kulübünün eski günlerinden daha güzel günlere kavuşacağına ben inanıyorum.” Diye konuştu.

ERGÜDER: STADIN YIKILMASIYLA BİRLİKTE ÇÖKÜŞ SÜRECİ BAŞLADI.

Avcılarspor’da hem yönetici hem de başkan olarak uzun yıllar görev yapan Erkan Ergüder de yaptığı konuşmada “Avcılarspor çok iyi yerlerdeydi. Kendi yağıyla kavrulan, başkana ihtiyacı olmayan, kendini döndüren bir spor kulübüydü. Yönetimler hiçbir esnafa borcu olmadan sezonu kapatır yeni yönetime devrederdi. Eskiden kura çekimlerinde hep duyardım ‘Eyvah! Avcılarspor’la aynı gruba düştük’ diye. Şimdi ‘İyi ki Avcılaspor çıktı’ demeye başladılar. O hale geldik. Bizim zamanımızda Avcılarspor dükkan gelirleriyle İstanbul’un en zengin kulüplerinden biriydi. Ülker de bize destek veriyordu amatör bir kulüp olmamıza rağmen. Daha sonra stat elimizden gitti. Stadın yıkılmasıyla birlikte çöküş süreci başladı. Özellikle Turan Hançerli’ye Avcılaspor kongre üyeliği dışında ona hakkımı helal etmiyorum. Bizim çok güzel bir lokalimiz vardı. O lokali büyük bir gayretle yaptık. Sağdan soldan maddi destek aldılar. Çok güzel kulüp lokali yapıldı ama yönetim sahip çıkmadı. Belediye Başkanına inandılar. O binamız da gitti. Zaten başka bir şey yok. Büyükşehir Belediyesi bir çok ilçede ikinci stat yapıyor ama Avcılar’da spor yapılması adına hiçbir yatırım yapılmıyor. Giderek kulüp kötü bir duruma gelmeye başladı. Lokali yok, binası yok ve bu belediye seçimi öncesi üzüldüğüm en önemli bir konu belediye başkan adaylarından biri kulübü ziyarete geliyor. Avcılar Başkanının makamın gidiyor. Çantayı ziyaret ediyor gibi her türlü evraklar çantanın içinde. Avcılarspor kulübü olarak o kadar berbat durumdayız. Geçen kongrede lige katılmayacaklarını söylediler. Bizi üzen konulardan biri de kulübün lige katıldığı halde ligin bitmesine haftalar kala ligden çekilmesi. Avcılarspor kulübü tarihinde ilk kez böyle bir şey söz konusu oldu. Bu gerçekten bizi üzdü. Onurumuzla çıkı oynasak, küme düşsek hiçbirşey demeyeceğiz. Benim dönemimde de bir alt lige düştük sonra bir üst lige çıktık. Kulübün bu hale gelmesine çok üzüldük. Ramazan Ağabeyle, Nurettin ağabey, Erkut ve sonradan aramıza dahil olan Doğan Gazi Caferoğlu ile bu konuları konuştuk. Hasan Şeker’e gidip ‘İstifa etmen gerekli’ dedik. Tamam dediler ama istifa da yok genel kurul da yok. Biz bu yönetimin bir an evvel genel kurula giderek görevi bırakmasını istiyoruz. Bu şekilde basın önünde istifaya davet etmeyi hiç düşünmüyorduk. Bu da hoş dğil ama genel kurul kararı alındıktan sonra adaylığımızla ilgili açıklama da yapacağız. Yönetim başarısız olabilir Çok sorun değil. Ama takım dağılmış, altyapı ortada yok.

“ÖNCELİĞİMİZ KULÜP BİNASI VE KULÜP LOKALİ OLACAK”

Biz Avcılaspor’un eski yöneticileri olarak Doğan Gazi Caferoğlu, Erkut Kısa ve bu işe gönül verebileceğine inandığımız genç arkadaşlarla bir yönetim oluşturacağız. Talibiz. Adayız. Önceliğimiz kulüp binası ve kulüp lokali olacak.  Bunları kesinlikle meydana getireceğiz. Bununla ilgili ön çalışmalarımız da oldu. Bunların formülü hazır. Sponsorlar söz konusu. Kulübün adı neden Gelişim Ünivesitesi Avcılaspor olmasın. İnanın Avcılarspor’un bu duruma gelmesiyle spor kamuoyunda çok tepki gördük ‘Neden kulübe sahip çıkmıyorsunuz’ diye. Her gün telefonlar geliyor. Müdahalenin gerekli olduğunu herkes düşünüyor. 3.Lige çıksak da bu yapımızla, bu gücümüzle burayı kaldıramayız. Belediye ile de bu konuda görüşmelerimiz olacak.

“HERŞEYİN AVCILARSPOR OLACAĞI BİR GELECEK YARATMAK İSTİYORUZ”

Bu sene 1.Amatörde mücadele edeceğiz. 1.Amatörün altyapısını oluşturacağız. Bütün bu süreçleri yaptıktan sonra tekrar genel kurula gideceğiz ve içimizde olan gençleri de yetiştirerek onlara bırakıp ayrılacağız. İnşallah spor adına Avcılar’da güzel şeyler olacak. Şu anki yöneticilerden de kırılmalarını istemiyorum. Onlar bizim kardeşlerimiz. Ayhan, Cem fedakarlığın fedakarlığını yaptı. Hasan Şeker de bizde top oynadı. Onlar da bizim kardeşlerimiz. Birbirimizi kucaklayarak, Her şeyin Avcılarspor olacağı bir gelecek yaratmak istiyoruz.” Dedi.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

Kaynak: Editör: İbrahim Keskin
 
Etiketler: AVCILARSPOR'DA, CAMİANIN, ÖNÜ, AÇILMALI,
Haber Videosu
Yorumlar
Bizim Gazete
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
93
80
1
3
30
34
2
Fenerbahçe
89
89
1
5
28
34
3
Trabzonspor
58
60
12
4
18
34
4
Başakşehir
52
46
12
7
15
34
5
Beşiktaş
51
45
13
6
15
34
6
Kasımpasa
49
56
13
7
14
34
7
Rizespor
49
45
13
7
14
34
8
Alanyaspor
48
49
10
12
12
34
9
Sivasspor
48
41
10
12
12
34
10
Antalyaspor
45
39
11
12
11
34
11
A.Demirspor
41
49
11
14
9
34
12
Kayserispor
40
39
13
10
11
34
13
Samsunspor
39
37
15
9
10
34
14
Ankaragücü
38
42
12
14
8
34
15
Karagümrük
36
41
16
9
9
34
16
Konyaspor
36
34
14
12
8
34
17
Gaziantep FK
34
39
18
7
9
34
18
Hatayspor
33
38
15
12
7
34
19
Pendikspor
30
38
18
9
7
34
20
İstanbulspor
16
26
23
7
4
34
Arşiv
Haber Yazılımı
petshop
vip bayan